Er du bilejer? Det skal du huske, når sommeren nærmer sig

car-1902828_960_720

Sommeren banker på døren, og lige om lidt kan du forvente højere temperaturer, strandture, road trips og meget andet, som betyder, at din bil skal være 100 % up to date.

Der er en lang række praktiske ting, du skal sørge for at fikse på din bil, inden sommeren nærmer sig. En af de vigtigste er, at du skal have skiftet fra vinterdæk til sommerdæk, men du kan med fordel også svinge støvsugeren og rengøre bilen fra top til tå.

Find sommerdækkene frem

Inden du afmonterer dine vinterdæk, skal du tjekke, om dine sommerdæk har en mønsterdybde på minimum 1,6 millimeter – du kan med fordel allerede skifte dine dæk ved 3 millimeter. Kig også dækkende efter for eventuelle skader, og fjern sten og andet skidt, der har sat sig fast hen over vinteren. Opbevar dine vinterdæk mørkt, køligt og i rengjort stand med det korrekte dæktryk. Nu er du klar til at montere dine sommerdæk, som du også kan købe hos Tirendo.dk.

Vask vinteren væk

Det lyder måske ikke synderligt vigtigt, men en bilvask kan i den grad pifte bilen op og gøre den sommerklar. Sandheden er, at en pæn og velholdt bil har større handelsværdi, og den holder generelt længere – og dette gælder i den grad også rengøring, så du kan med fordel finde støvsugeren og en spand med sæbe frem flere gange i løbet af sommeren.
I vintermånederne er det helt okay at vælge vaskehallen, som også er tilstrækkelig – sandheden er dog, at din bil klart vil få den bedste rengøring ved, at du finder spand, sæbe og børste frem. Her har du nemlig mulighed for at komme alle de kritiske steder, som vaskehallen ikke kan. Spul hjulkasser og panelkanter med vandslangen, så du får fjernet det vejsnavs, som vaskehallens undervognsskyl ikke kan fjerne.

Det er dog ikke kun den udvendige rengøring, der er vigtig. Det er i høj grad også den indvendige. Start med en grundig støvsugning og fjern alle de ting og sager, som ikke hører hjemme i bilen, men som har hobet sig op over vinteren. Kom godt ind i alle mindre kroge med støvsugeren, eksempelvis mellem forsæderne. Vask ruderne grundigt indvendigt med nogle dråber koncentreret opvaskemiddel. Til alle andre overflader brug da rengøringsmiddel, som ikke er ’fedtet’, men derimod giver en skinnende og mat overflade.

Tjek de små detaljer

Husk også at undersøge vinduesviskernes blade, og se efter om gummiet er helt. Hvis du skal skifte vinduesviskerne, kan du sagtens gøre dette selv – det er utrolig nemt og enkelt. Tjek også om lygterne fungerer optimalt, og tjek også for rust på hele bilen.

Skriv et svar