Sådan får du en forårsklar bil

Car wash

Kan du heller ikke vente længere på, at det bliver forår, sommer og lunere i luften? Så kan du snart begynde at gøre bilen forårsklar, så foråret føles tættere på. Her kommer vi med gode råd til, hvordan bilen både bliver sikker og kommer til at skinne i den første forårssol.

Fjern vinterudstyret fra bilen

Måske har du været på skiferie og har ikke lige fået tagboksen af i en hektisk hverdag. Afsæt en dag til at gøre bilen forårsklar og nyd, at du har tid til at få gjort alt det, du ikke når i hverdagen. Hvis alt salt og sjap er væk, kan du også tage vintermåtterne ud af bilen. Måske ligger sommermåtterne under, eller også skal du ud i skuret og finde dem frem. Rengør vintermåtterne, inden de bliver lagt væk. På den måde er det langt mere overskueligt at lægge vintermåtterne ind i bilen til næste vinter, når de ikke først skal rengøres.

Tør vinterstøvet væk

Og mens du er i gang med det indvendige, kan du også give bilen en tur med støvkluden. Når man går ind og ud af bilen med store støvler og tykt tøj, kan man nemt få en masse skidt med ind i bilen. Alt dette bliver hvirvlet rundt i bilen, hver gang døren åbnes og lukkes, og skidtet kan derfor lægge sig hen over hele instrumentpanelet. Du kan hurtigt tørre bilen af med en klud samt støvsuge den i krogene. Så kan det føles som en ny bil, næste gang du sætter dig ind i den. For nogle bliver bilen også et opbevaringssted. Sortér derfor i det, du har liggende af CD’er, høretelefoner, handsker, brochurer og lignende – er det hele nødvendigt at have med?

Tag en tur i vaskehal

For at få bilen til at skinne udvendigt er det vigtigt, at du får skyllet saltet af bilen. Saltet sprøjter op fra vejene og lægger sig som en grå og mat hinde på bilen. Kør derfor bilen i vaskehal eller giv den selv en grundig rengøring med børsten. Vælger du at tage bilen i vaskehal, skal du være opmærksom på, at vaskehallen ikke gør rent alle steder. De steder, hvor vaskehallens børster ikke kan komme ind, skal du selv tage inden eller efter med en børste. Det kan være paneler og inderskærme, som skal have en ekstra tur med børsten derhjemme, så saltet ikke samler sig her og ødelægger bilen.

Få forårsklare dæk

Forår betyder også skift fra vinterdæk til sommerdæk. Det anbefales dog, at man venter til april måned, da foråret godt kan byde på kolde nætter. Så selvom du synes, at dagene er lunere, og solen er fremme, kan det blive frostgrader om natten og derved glatte veje om morgenen. Desuden forekommer det, at der nogle år kan ligge sne helt hen i april måned. Men det skal ikke forhindre dig i at klargøre sommerdækkene. Blev de pakket hurtigt væk i efteråret, kan det være, at de trænger til et eftersyn. Tjek for søm, skruer og lignende genstande, som kan sidde i dækkene og minimere dæktrykket. Giv også dine fælge en tur med varmt vand og en børste, så de kan skinne om kap med solen på de første sommerdage.

Skriv et svar